Ga naar de inhoud

Ermelo dementievriendelijk

Zo lang mogelijk mee blijven doen

Sinds begin dit jaar is er een werkgroep “Samen voor dementievriendelijk Ermelo”. Het doel van deze werkgroep is dat in Ermelo centraal wordt uitgewisseld en gewerkt aan initiatieven voor bewoners. Hieronder valt de training ‘GOED omgaan met dementie’,  die inmiddels al door meer dan 100 mensen gevolgd is, waaronder de woningstichting en de chauffeurs van Automaatje.

 

Van de 290.000 mensen met dementie in Nederland woont 70% thuis. Gerjoke Wilmink, directeur bestuurder Alzheimer Nederland: “1 op de 5 mensen krijgt dementie. De diagnose is heel erg verdrietig, maar het betekent niet dat het leven direct ophoudt. Veel mensen raken in een isolement, vanuit schaamte of een gevoel op hun tenen te moeten lopen. Terwijl zo lang mogelijk meedoen en je waardevol voelen zo belangrijk is, voor ieder individu. Eenvoudigweg plezier beleven aan wat nog wél kan. Het is belangrijk dat ook mensen zonder diagnose begrip voelen wanneer het geheugen niet meer is als voorheen. Het gaat niet om de ziekte maar om wie iemand is en wat iemand wil en kan met of zonder diagnose.”

 

Hierom is de training GOED omgaan met dementie dan ook van belang om te doen. Iedereen mag meedoen is het motto vanuit Welzijn Ermelo alwaar de training wordt gefaciliteerd. Graag maken we u als mantelzorger attent op het feit dat deze trainingen (gratis) worden aangeboden opdat u zelf ook uw omgeving er op kunt attenderen. Samen willen we Ermelo dementievriendelijk maken!

 

GOED omgaan met dementie, Training Alzheimer Nederland

Locatie: Baanveger, IJsbaanweg 45
Datum: 16 oktober, 13 november, 11 december
Tijdstip: 9.30 uur-12.00 uur
Aanmelden voor een gratis training: mantelzorg@welzijnermelo.nl of tel 0341-567000

 

Alzheimer Trefpunt: bijeenkomsten met gastspreker

Locatie: Baanveger, IJsbaanweg 45
Datum: elke 2e donderdag van de maand
Tijdstip: 19.00 – 21.00 uur

Thema’s:

  • 14 september Niet-Pluis gevoel
  • 12 oktober Diagnose dementie, en dan?
  • 9 november Samen leven met iemand met dementie
  • 14 december Grenzen stellen als mantelzorger