Ga naar de inhoud
Op dinsdag 4 juni was de Netwerklunch van ons Netwerk Dementie Noordwest-Veluwe. Ruim 50 professionals vanuit ons netwerk waren aanwezig. Samen genoten zij van de lunch, elkaar en vooral van het koor Memore uit Elburg. Zij zorgden voor een mooi lunchconcert.

Aanwezigen

Vanuit alle geledingen en gemeenten waren netwerkcollega’s aanwezig.  Aan de praattafels over ’Nu en straks’ en ‘Makkelijker’ zijn uitgebreid ervaringen en ideeën gedeeld en genoteerd.  Dank voor de actieve betrokkenheid aan alle aanwezigen! 
Ook is er aandacht besteedt aan de Dementiemonitor; flyers en papieren vragenlijsten zijn uitgebreid meegenomen en we hopen dat jullie tot 30 juni nog veel mantelzorgers en mensen met dementie kunnen stimuleren ook online de vragenlijst in te vullen.
Het was fijn om bij het vertrek van velen te horen dat het een leuke, waardevolle en inspirerende bijeenkomst was.

Ook hartelijk dank aan de collega’s die in de voorbereiding en bij de lunch geholpen hebben.

 

Powerpoint

Op verzoek hebben we een pdf gemaakt van de powerpoint. Download deze hier.

 

Als aanvulling daarop nog een aantal links voor degene die meer wil weten over de gebruikte ‘quotes’:
  • ‘we kennen elkaar, we vertrouwen elkaar en doen al heel veel samen’ – Regioplan NW-Veluwe  (klik dan op ‘lees meer’ bij ‘Zwolle’ en dan kun je o.a. het Regioplan downloaden). Als je elkaar kent, vertrouwt en samenwerkt is een volgende stap dat je elkaar ook dingen en successen gunt.
  • Het ondertussen – Liminaliteit – ‘Hangen in het ondertusssen’. Er is een korte video van Danielle Braun over dit begrip te vinden op YouTube.
  • Het Levenspad: gemaakt door het Dementienetwerk Twente. Dit Levenspad komt landelijk beschikbaar voor alle Dementienetwerken en mogelijk gaan wij dit in ons netwerk ook gebruiken.
  • Je moet geen huizen bouwen maar gemeenschappen. Een verslag van een bijdrage van Floris van Alkemade is hier te vinden.
  • Vergeet dementie, onthou mens. Dit is het motto van de bewustwordingscampagne in Vlaanderen.