Casemanager dementie - Netwerk Dementie Plus Noordwest Veluwe

lettergrootte

Casemanager dementie

Getracht wordt om iedereen die de diagnose dementie gekregen heeft een casemanager dementie toe te wijzen. Deze verpleegkundige heeft zich bekwaamd in de ziekte dementie en u moet hem/ haar zien als een soort spin in het web. Hij of zij zal met u meedenken, tips of adviezen geven. Wanneer u vragen heeft of als er problemen zijn kunt u deze persoon bellen.

De casemanager dementie kan u zelf aan een oplossing helpen, of weet u door te verwijzen naar een andere organisatie of persoon die u verder kan helpen. Er zijn diverse organisaties in de regio Noordwest-Veluwe die casemanagers dementie in dienst hebben. Wanneer u al zorg heeft van een organisatie (bijvoorbeeld thuiszorg), dan is het handig dat u ook de casemanager dementie van die organisatie kiest. Indien mogelijk wordt rekening gehouden met de organisatie of persoon die uw voorkeur geniet, dit hangt echter wel af van de aard van de problematiek.

Aanmelden voor casemanagement dementie

Het is waarschijnlijk het meest handig als u een verwijzing voor inzet van een casemanager dementie aan uw huisarts vraagt. De huisarts of specialist kan u dan aanmelden of adviseert u hierin. Zij zullen uw aanmelding bij de instantie of persoon van uw voorkeur neerleggen. Daarna wordt door deze persoon of instantie met u contact opgenomen om een afspraak te maken.

Overzicht casemanagers dementie

Onder het tabblad professionals kunt u de lijst met casemanagers vinden die in uw gemeente werkzaam zijn. Klik hier om naar het overzicht te gaan.