Alzheimer Café - Netwerk Dementie Plus Noordwest Veluwe

lettergrootte

Alzheimer Café Elburg

dinsdag 14 september 2010 om 18.00 uur

Elke 2e dinsdag van de maand is het Alzheimer Café Elburg, - in gemeenschapscentrum ’t Huiken aan de Lange Wijden 33 -, de ontmoetingsplek voor mensen met dementie, hun naasten en andere belangstellenden. In een gezellige sfeer wordt informatie verstrekt door praktijkdeskundigen, is er gelegenheid om ervaringen uit te wisselen en lotgenoten te treffen. De entree is gratis, aanmelden is niet nodig.

Op dinsdag 14 september, staat het onderwerp “wat dementie met je doet” centraal.  Mw. A. Timmer, klinisch geriater in het ziekenhuis St. Jansdal, zal geïnterviewd worden.

 De klinische geriatrie is een ziekenhuisspecialisme dat zich richt op kwetsbare oudere patiënten met gemengde problematiek op somatisch, psychisch en sociaal terrein. De klinisch geriater behandelt de oudere patiënt met verschillende ziekten en overziet het gehele functioneren van de patiënt. In de polikliniek ziet mw. Timmer veel patiënten met dementie. Daarbij gaat het niet alleen om het stellen van de diagnose maar ook om het bespreken van de consequenties die deze ziekte met zich mee brengt, op allerlei gebieden. Wat gebeurt er wanneer de diagnose is gesteld? Wat betekent dit voor de persoon met dementie en diens familie? 

 Aanvang: 19.30 uur (zaal open om 19.00 uur)

Voor eventuele nadere telefonische informatie kan contact worden opgenomen met: 038 - 4269729.

« activiteiten overzicht