Ga naar de inhoud

Agenda: 30 mei – BreinPunt avond over een kort lontje

Op dinsdag 30 mei is er weer een BreinPunt avond, voor mensen met dementie, de ziekte van Parkinson(isme), niet aangeboren hersenletsel én hun naasten. De aankomende avond is het thema ‘Een kort lontje’ en zijn bezoekers vanaf 19.00 uur welkom in de Jeanne d’Arc in ’t Harde.

 

Wanneer er sprake is van een brein aandoening, dan kunnen de gemoederen soms hoog oplopen. Een klein misverstand over waar die sleutels zijn gebleven, kan dan erg vervelend worden. Hoe zit dit nu precies? Hoe komt het dat sommige mensen met een hersenaandoening zoals dementie zo snel boos worden? Ook bij de mantelzorger is soms het geduld op. Deze avond komt Gerdien Top, van TOP voor Dementie, vertellen over hoe stress deze boosheid kan veroorzaken. Aan de hand van de theorie van Anneke van der Plaats over brein lagen en met een oefening, zal Gerdien inzicht geven in wat er gebeurt in het brein, wanneer het over de kook raakt. Ook zal zij tips geven om de boosheid weer te laten zakken.

 

U bent van harte welkom vanaf 19.00 uur in de Jeanne d’Arc, Hertog Willemweg 3 in ’t Harde. Gerdien begint met haar presentatie om 19.30 uur en de avond duurt tot 21.00 uur. Aanmelden is niet nodig. Wilt u gebruik maken van vervoer binnen de gemeentegrenzen van Elburg? Bel dan uiterlijk maandagochtend 29 mei met WIEL: 0525-68 12 12.