Dementie en onrust - Netwerk Dementie Plus Noordwest Veluwe

lettergrootte

 

Nieuws en tips

4 prachtige video’s over Dilemma’s bij Dementie

Partners en familieleden krijgen bij dementie met diverse dilemma’s te maken. Iedereen maakt hierin eigen keuzes, die vaak in de tijd moeten groeien. In 4 prachtige video’s vertellen mantelzorgers hoe ze met deze lastige vragen zijn omgegaan. Elke video duurt ca. 13 minuten. De video’s kunnen gebruikt worden in Alzheimer Cafés en bij voorlichtingen. Ook casemanagers kunnen deze inzetten door families de link naar de video te mailen en zo een onderwerp bespreekbaar te maken. De video’s met een handleiding, zijn te vinden op www.alzheimer-nederland.nl/dilemmas  Er zijn video’s over de volgende dilemma’s (je kunt gelijk naar de video's klikken): 

Alzheimer Assistent app met praktische informatie en uitleg

Alzheimer Nederland heeft een handige app gemaakt die eenvoudig is te downloaden. De app bevat bijvoorbeeld een Wijzer, waarin per onderwerp uitleg en tips worden gegeven. Onderwerpen zijn o.a. ‘Gedragsveranderingen’, ‘Geheugen en taal’ en ‘Dagelijkse activiteiten’. Deze laatste wordt dan weer verder uitgewerkt in o.a. ‘Slapen’, ‘Eten en drinken’, ‘Autorijden’ en ‘Bedienen van apparaten’. Veel praktische tips en goede uitleg van wat er aan de hand is en hoe iets werkt of niet werkt! De app kun je gebruiken op je computer, tablet of smartphone. Zie op www.alzheimerassistent.nl

Handleiding Dementie van Pieter de Boer

Al meer dan 7 jaar verzorgt Pieter de Boer zijn vrouw, die de ziekte van Alzheimer heeft. Hij heeft gemerkt dat door goede begeleiding, regelmaat en goede omstandigheden, zijn vrouw beter kan omgaan met de gevolgen van de ziekte. In deze handleiding heeft hij zijn ervaringen en tips op een heldere manier beschreven. Hierin gaat hij ook in op het belang van frisse lucht en het effect hiervan op het gedrag. De handleiding is hier te downloaden.